• image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Statistieken

Bezoekers
16666
Artikelen
29
Weblinks
13
Artikelen bekeken hits
832609

Aanbod

Allereerst willen wij van St. dierenopvang Dumpie even stilstaan omtrent het feit dat vele dieren lijden door rampen, oorlogen, verwaarlozing, onnodig doden van dieren voor bont, onverdoofd slachten van dieren *waar wij de hoop voor uitspreken dat dit wereldwijd anders zal gaan plaatsvinden, in onze ogen heeft dit niets met vrijheid van godsdienst te maken, het is puur dierenleed*, dieren in de bio-industrie, straathonden en zwerfkatten wereldwijd, dieren in het wild, en nog zo vele dieren die lijden, dat elk dier over de gehele wereld een betere toekomst zal krijgen. Elk dier verdient liefde en respect.

Mientje een poesje van tien jaar moest weg vanwege omstandigheden, o.a. allergie. Normaal gesproken prikken wij hier doorheen maar dit was echt heel serieus en hebben ons daarom ingezet een oplossing te vinden. Mientje is ondergebracht bij Stichting Makatsi, en wij willen hen natuurlijk enorm bedanken voor hun hulp voor Mientje.

Ook hebben wij bemiddeld voor een Stichting die graag anoniem wil blijven voor plaatsing van een kruising beagle. Het hondje is geplaatst bij een oud schoolmaatje van mij, Ella H., en na wat startersperikelen gaat het de goede kant op en is baas en beagle happy.

Hierbij nogmaals een oproep aan de kattenliefhebber. Laat uw kat a.u.b. helpen, er zijn zoveel dieren in asielen, opvanginstanties zitten overvol, zoveel aanbod is er. Voorkom dat er weer nieuwe nestjes geboren worden, daarmee voorkomt u zowiezo dat er jaarlijks 13.000 tot 15.000 verwilderde katten door jagers worden afgeschoten.

Biedt ook uw dieren niet gratis aan op Marktplaats, u beseft niet wat een gevaar een dier boven het hoofd kan hangen hierdoor.


Kunt u als oudere of door ziekte niet meer voor uw huisdier zorgen kijk dan eens op de site van Animal Life Foundation, die hebben een oplossing gezocht in een soort vraag-aanbod-website. Voor verdere informatie zie hun website www.hulpbijhuisdieren.nlStichting Dumpie kreeg een tip via Ellen Bergacker (www.doggynews.nl) om eens op de website te kijken. Nu gaan wij niet op vakantie maar voor degene die wel plannen hebben is dit zeker een aanrader.Jeroen van der Most is cartoonist, hij heeft een hele leuke website met allerlei voorbeelden, een aanrader:  www.katten-picas.nl


Aanbod (zie ook onze dieren onder Noodgevallen!!)

Flappie

flappie

Hoi ik heet Flappie, ben bijna vijf jaar, merk Argentijnse Dog en helaas moet ik naar een ander huisje vanwege ziekte van mijn huidige baasjes. Ik ben nog niet gecastreerd, maar als ik een ander baasje vind wordt dit gedaan en wordt ik gelijk helemaal nagekeken en geent door de dierenarts. Ik heb wel een soort allergie waardoor ik op speciaal voer sta en als beloning mag ik alleen rijstwafels. Ik ben gek op kinderen, mits niet te klein, ik speel graag en wandelen vind ik ook te gek, alleen sta ik wel mijn mannetje, dus je moet wel stevig in je schoenen staan. Autorijden vind ik prima, mits er iemand bij mij zit. Ik ben ontzettend lief en eigenlijk een vriend voor het leven maar ik heb ook een minpuntje, ik kan totaal niet met andere dieren, nog niet met een kanarie.

Mocht u interesse in mij hebben dan kunt u contact opnemen met Stichting dierenopvang Dumpie, telfno. 06 244 99 187. De Stichting brengt u dan in contact met mijn huidige baasjes. Aangezien ik onder de hoogrisico honden val, wordt er uiterst secuur omgegaan met mijn herplaatsing, zowiezo moet u een kopie van uw legitimatie overleggen en een contract invullen. Knuf van Flappie en ik wacht met spanning af om met mijn eventuele nieuwe baas of baasjes kennis te kunnen maken.


Sonja het baasje van Josie en Macho. Sonja is helaas overleden en de poezen zijn herplaatst.  


14-12-2008

Mih-ka, een superlief boxer teefje van bijna 2 jaar. Mih-ka zit in opvang en zoekt een lief baasje met een andere hond.Mih-ka is zeer sociaal, spontaan en zorgeloos van karakter, ze kan goed bij katten, kinderen en andere honden, vooral honden waar ze zich aan op kan trekken. Op het moment heeft ze diverse vriendjes maar haar grootste vriend is een Mopshond, jeetje, wat kunnen we spelen. Mih-ka luisterd goed, kan ook alleen zijn, is zindelijk mits ze regelmatig uitgelaten word (4 x dgs). Ze is graag samen met andere honden, je moet dan niet raar opkijken als ze rare geluiden maakt bv hoge piepgeluiden, dat is haar manier van praten. Deze dame is in weze heel gemakkelijk in omgang met mensen. Ze heeft bij haar opvang adres een aantal lessen gevolgd ( clickercursus ) Miha-ka is daar heel anthousiast over. Wij zoeken een ondernemend gezin die dingen met haar wil doen bv agility, flyball enz. Wel een voorkeur is dat er een andere hond in huis is. Ze is geent, ontwormt en gechipt. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Herschaalde kopie van mih-ka 008  Herschaalde kopie van mih-ka 009  Herschaalde kopie van mih-ka 011Herschaalde kopie van mih-ka 019  
Geplaatst

Wij, Stichting Dumpie zijn dringend op zoek naar tijdelijke pleegadressen zowel voor honden als voor katten. Serieuze mensen die een diertje op willen vangen, heropvoeden en liefde en geborgenheid geven totdat ze een definitief huisje gevonden heeft. Dit is niet gemakkelijk, sommige dieren zijn niet zindelijk of ze hebben het vertrouwen in de mens verloren, het kost tijd en energie maar als naar verloop van tijd blijkt dat het diertje bijkomt en klaar voor plaatsing is, dan weet je waar je het voor gedaan hebt, je voelt je gelukkig en blij. Wij zoeken dus mensen met doorzettingsvermogen, die het niet opgeven, die dit dankbare werk willen doen. Voor meer informatie en de voorwaarden en vragenlijst kunt U ons mailen.