• image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Statistieken

Bezoekers
16666
Artikelen
29
Weblinks
13
Artikelen bekeken hits
832607

Wat doet Dumpie?

De doelstelling van de Stichting is puur het opvangen van verwaarloosde dieren, dieren die op straat gezet zijn, dieren die zwerven met een beperking tot hond, kat, vogel en knaagdier. Helaas blijft ook onze Stichting niet gespaard dat dieren overlijden. Enige tijd geleden zijn wij Beertje verloren, die na een heel leven buiten te hebben moeten leven, omdat de kinderen allergisch waren, Beertje ziek werd en een ernstige longonsteking had. Gezien de eigenaresse niet draagkrachtig is zet de Stichting zich tevens in om dit soort kosten geheel of gedeeltelijk op zich te nemen, maar het moet wel aantoonbaar zijn dat de eigenaar deze kosten niet kan opbrengen en het budget van de Stichting moet toereikend zijn. In dit geval heeft de Stichting zich ontfermt over de kosten. Beertje moest aan de medicijnen en mocht absoluut niet meer buiten leven, dus werd St. Dumpie haar nieuwe onderkomen. Helaas hebben wij niet lang van Beertje kunnen genieten, zij was al hoogbejaard, 19 jaar, en te ziek om al deze veranderingen nog aan te kunnen, maar gelukkig kon ze nu in een warm mandje haar laatste zuchtje uitblazen en rustig overgaan naar de kattenhemel.

De Stichting heeft nog geen groot donateursbestand, dus kosten worden grotendeels uit het inkomen van de penningmeester betaald. Onlangs is een van de opvanghonden, de kruising bordercollie/collie overleden. Aeron bleek een ernstige hartafwijking te hebben, waar Breintje, ons computerkonijn op een later tijdstip in onze rubriek verhaaltjes wat over zal vertellen. Het was niet langer meer verantwoord hem in leven te laten, weer een trieste stap. Gelukkig heeft onze Stichting goede hulp van dierenartsen dr. Leeser en dr. Van Osch, Karel Doormanlaan te Rijswijk en worden wij ook met de laatste stap die wij met de dieren moeten nemen goed begeleid door het team van het Dierencrematorium aan de Orionstraat te Den Haag.

Maar zoals het bij een dierenopvang gaat Aeron ging en zijn vader Max kwam bij ons in de familie. Zijn beide baasjes tobben beiden met gezondheidsproblemen waardoor de zorg voor Max bezwaarlijk werd, Max moest naar een ander huisje. Max is een collie, een hele lieve maar met wat gebreken. Momenteel wonen er, al ver voordat de Stichting werd opgericht: Honden, katten, konijnen, cavia's, chinchilla's en een aantal hamsters. Velen zijn afdankertjes. Vogels vinden ook een plekje bij de Stichting, parkietjes, valkparkieten, halsbandparkieten en een aantal dwergpapegaaien. De katten die bij de Stichting verblijven hebben voor het merendeel een bestaan gehad als zwerver op straat of komen uit het asiel. Sommige zijn bij ons in de opvang gekomen omdat zij weg moesten doordat de situatie waar zij in leefde vervuild was en het niet langer verantwoord bleek voor het baasje en de dieren zo langer door te gaan. Helaas komt dit de laatste tijd met regelmaat voor, niet alleen met katten, ook vele andere soorten dieren zitten in deze benarde posities.

De Stichting zet zich ook in om mee te kunnen helpen om zwerfkatten te kunnen laten castreren/steriliseren. Dit kan alleen verwezenlijkt worden indien het budget van de Stichting toereikend is, momenteel is hier helaas een stop op omdat het geld heel hard nodig is voor de eigen dieren die bij de Stichting verblijven.