• image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Statistieken

Bezoekers
16622
Artikelen
29
Weblinks
13
Artikelen bekeken hits
793607

Breintje

Breintje

Breintje is het internetkonijn van Stichting Dierenopvang Dumpie en vertelt met regelmaat zijn verhaal. Deze keer vertelt Breintje over het feit dat hij zich ernstig zorgen maakt, niet alleen over zijn eigen soortgenoten, maar over alle dieren. Over de hele wereld worden dieren zwaar mishandeld, vermoord, opgegeten, denk maar aan de katten en honden onder andere in Korea, Thailand, China, Vietnam. Onder erbarmelijke omstandigheden worden de dieren gehouden en nog erbarmelijker komen zij aan hun eind, onder andere Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren en Stichting Pandora besteden hier aandacht aan op het internet. Breintje wil daarom het wezen mens oproepen om eerst eens goed na te denken omtrent de aanschaf van een dier en ook dat een dier een levend wezen is en geen handelswaar zonder gevoel of emotie, waar een mens maar mee kan doen wat zij willen.

Als men een dier wil aanschaffen overweeg dan eerst alle voor en tegens, ga eerst informatie inwilligen over de verzorging (dierenartskosten, eventueel hondenbelasting), huisvesting, ben ik wel geschikt voor een bepaald dier, informeer bij bonafide handelaren, vooral niet bij de zogenaamde broodfokkers, en ga dan over tot aanschaf. Soms moet men wachten om via een bonafide fokker een dier te kunnen kopen maar heb dat er voor over, dan weet je ten alle tijden dat je een goed gesocialiseerd en gezond dier in huis krijgt.

Breintje hoopt dat de toekomst beter zal worden voor alle dieren over de gehele wereld. Ook vraagt Breintje aandacht om te overwegen om een tweedekansje aan te schaffen, de asielen, opvanginstanties zitten overvol waar je meestal de leukste en liefste dieren kunt halen, en je zo ook een beetje meewerkt dat er niet zoveel dieren onnodig op de wereld gezet hoeven te worden. Minder vraag leidt tot minder aanbod. Geef vele dieren die afgedankt zijn om wat voor reden dan ook weer een kans en een liefdevol en goed huisje. Breintje's droom is dat het maar doorfokken aan banden wordt gelegd, want Breintje vindt dat alles op deze aardbol maar in een kringetje achter elkaar aanloopt, Jantje A fokt dieren en op een gegeven moment moet Pietje B een instantie in het leven roepen omdat er talloze dieren van welk soort gedumpt worden en opgevangen moeten worden en dit kringetje gaat maar door en door en door. Helaas is het tot op heden nog zo dat er vele Pietjes B zijn die al deze dieren opvangen en liefdevol verzorgen, maar u begrijpt daar gaan ook vele kosten mee gepaard. Vele van deze Pietjes B zijn afhankelijk van donaties. Hoeveel mensenleed er ook is in de wereld Breintje hoopt dat een ieder ook het dierenleed ter harte blijft nemen en welke Stichting dan ook men een warm hart toedraagt deze blijft steunen. Er bestaat een donateursvereniging die U informeert omtrent bonafide doelen. Sluit ook dieren in uw hart.

Breintje


AANDACHTSPUNTEN:

Stichting Dierenopvang Dumpie wil de aandacht vestigen op het volgende:

Er zijn Stichtingen die puur commercieel bezig zijn, als u uw dier herplaatst en gratis aanbied of voor een zeer gering bedrag, deze stichtingen de dieren ophalen of contact met u opnemen dat u uw dier daar kunt brengen en beloven dat het dier alle goede zorgen krijgt die het zich maar kan wensen, maar niets is minder waar o.a. in Gelderland en Friesland zijn stichtingen actief die de dieren voor aardig wat geld te koop aanbieden of met dieren gaan fokken. Onze Stichting is hier strikt op tegen, ten eerste wordt hierdoor de goede naam van vele Stichtingen door het slijk gehaald en worden er weer nodeloos dieren op de wereld gezet voor commerciƫle doeleinden, namelijk geld.

Als u om uw dier geeft zoek dan eerst uit waar uw dier terechtkomt.