• image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Statistieken

Bezoekers
16666
Artikelen
29
Weblinks
13
Artikelen bekeken hits
832612

Archief Nieuwsflits

10-12-2008                                                

VERSTAND VAN VERZEKEREN

Je woont parterre, je hebt al bijna negen jaar lang last van lekkage, het water met regelmaat door het plafond en langs de muren heenkomt, en zelfs met bakken via de regenpijp je tuin in, je bent zelf een beetje laks door het niet direct op te geven aan de verzekering, maar door constant jarenlang mondeling een beroep op de buren te doen met de vraag of ze de overlast, veroorzaakt door een illigaal gebouwde ruimte met douche en wasmachinegelegenheid op het balkon, willen oplossen, er constant is gedacht mijn pakkie aan niet, en op een gegeven moment de brandweer je pand moet leegzuigen van het water, je de verzekering om raad vraagt, die te kennen geeft het nu bij de VVE, dus de buren, te verhalen, je een brief krijgt ( brief gepubliceerd ) van de verzekeringsmaatschappij dat de buren niet verzekerd blijken te zijn, dus je geen volledige schadevergoeding krijgt, en jij achteraf door je buren beticht wordt van oplichting van de verzekering, sorry maar dit gaat ons petje te boven. Wie geeft uitleg.

23-10-2008

Het poezenverhaal

Enige maanden geleden werden er twee hele kleine zwarte spookjes, wat later een broertje en een zusje bleken te zijn,bij onze Stichting gebracht. Op straat gezet in de Schilderswijk te Den Haag. Degene die zich over deze twee vreselijk schuwe en onzindelijke diertjes had ontfermd had naar zeggen contact gezocht met de Dierenambulance die te kennen gaf geen opvangcapaciteit te hebben en niet te kunnen komen. Inmiddels zijn de diertjes ondergebracht bij een andere Stichting. Op 8 oktober 2008 omstreeks 18.46 uur vond ik, ella H. een poes zwervend op het Jonckbloetplein/ Genestetlaan te Den Haag. Ik heb de poes gevangen, getroost, gelijk de dierenambulance Den Haag gebeld of zij het diertje konden komen halen. Daar was geen capaciteit voor, er was namelijk maar een ambulance en weinig mankracht. Ik kreeg de mededeling het diertje maar weer op straat te zetten. Over mijn lijk,ik heb poes ondergebracht, eten en drinken en speeltjes en een lekkere schone kattenbak gegeven, en de volgende dag gingen wij saampjes naar het asiel te Den Haag. Het hele verhaal verteld, poes werd ingeschreven, moest mij legitimerenen een verklaring tekenen, poes kreeg een nummertje en er werd gekeken waar ze haar onder konden brengen. Het asiel zit zo propvol met katten dat er eigenlijk geen plekje voor haar was. Dat zet je op zo'n moment aan het denken, een dierenambulance heeft geen capaciteit, het asiel groeit uit zijn jasje met dieren, waar gaat het in hemelsnaam naartoe in Nederland. Instanties hebben een grote mond dat alles zo perfect geregeld is in Nederland, maar als er niet eens capaciteit meer is om dieren op te vangen en je eigenlijk op een wachtlijst moet komen voor opvang in het asiel, waar is men dan mee bezig. Het is heel dringend nodig dat er geinvesteerd wordt in meer asielen of andere vormen van opvangmogelijkheden, nog beter zou zijn dat er ook geinvesteerd wordt dat er minder dieren op de wereld gezet zouden worden, als ik vermogend zou zijn, zou ik de keuze wat te doen met het geld wel weten, maar ik zou niet kiezen om in de wapen-chemische industrie of huizenhandel te investeren. Op 23 oktober heb ik Ella H. geinformeerd naar het poesje. Ze heet nu Bloemetje, zit in de ziekeboeg vanwege niesziekte en is niet opgehaald. Waarschijnlijk is Bloemetje dus weer een dumpertje, goed zo mensen ga zo door, zet nog lekker een groot aantal dieren op deze aardkloot en ben je het zat dan dump je je lieverd gewoon als een afvalzak op straat, toppie die mentaliteit, en maar een grote mond hebben over het buitenland. Gelukkig dat er nog vele huiskamerinitiatieven in Nederland bestaan die deze stumpers weer een warm en beschermd plekje bieden.
Ella Haaker

30-09-2008

Wat is het begrip vervuiling, de dienst stedelijke ontwikkeling Den Haag beweert dat het pand waar oa Stichting Dumpie is gevestigd, zwaar vervuilt is. Kan iemand ons uitleggen wat zware vervuiling inhoud, zie het filmpje.
http://www.ad.nl/denhaag/article2010551.ece


04-02-2008

De zogenaamde geluidsoverlast, triest einde voor sommige dieren!
Ella ging op deze bewuste dag gewoon naar haar werk. In de namiddag kwam ze thuis, en trof ze een ravage aan. Meubels door de kamer, overal bloed, servies op de grond met veel glasscherven door het huis.
Onbeschrijfelijk wat een ravage. Waarschijnlijk heeft de boven buurman weer eens opgebeld naar de politie om te zeggen dat er geluidsoverlast was, wat in werkelijkheid niet waar is. Een mevrouw kwam met de auto aangereden en zag alles gebeuren. Deze mevrouw wil ook getuigen. De over buurman van de garage heeft ook alles gezien, een agent dame, ( die al vaker geweest was ) en een agent heer stonden op de ramen te bonzen en aan de bel te trekken, ook zaten ze te bonzen op de deur van de poort. Daarbij schreeuwden ze, doe open! De over buurman riep nog tegen hun, jullie moeten bij de artiesten ingang ( de poort ) wezen. Dit alles gebeurde tussen 12 en 13.00 uur. U begrijpt dat de dieren ten einde raad waren door dit lawaai. Uiteraard hebben we een aanklacht in gediend, maar tot op heden nog niets gehoord. Het aller trieste van dit verhaal is, dat onze Vlaamse reus, van de schrik en de stress verlamd geraakt is. Het diertje was zo over zijn toeren, we hebben hem bij de dierenarts moeten laten inslapen. hij was pas 4 jaar. Een van onze opvang honden had met haar poot in glas getrapt, haar voetzool, daar zat een gat in van 2 cm. Er stond een vogelkooi in de woonkamer, deze was omgegooid, en de vogeltjes waren via een kiertje van het bovenraam naar buiten gevlogen. Deze vogels zijn ten dode opgeschreven! dit zijn nou de praktijken van de Haagse politie en de gemeente. Is dit nou leefbaar Nederland?

30-03-2008

Stichting Dumpie heeft weer een lekkage!! Vandaag om half 12 begon het in de gang flink te druppen. Ella heeft gelijk de politie gebeld om te laten zien dat ze het niet verzint, aangezien haar geachte buurman haar van fraude op oplichting beticht heeft in het verleden van alle lekkages die toen plaatsvonden. De verzekering wou toen niet uitkeren omdat deze man niet verzekerd was. De politie is gekomen, is naar boven gegaan naar de buurman en heeft er een notitie van gemaakt. Nu, inmiddels half 2, lekt het nog steeds!!! Als het straks nog lekt, gaat Ella de brandweer inschakelen omdat ze in het verleden bij een lekkage bijna geelektrocuteerd was. Toen was de waterschade naar de electriciteit geslagen. Zie mensen, hierdoor kan Stichting Dumpie maar niet door verhuizen en zijn de dieren weer de dupe!!!

12-04-2008

Stichting dumpie heeft een hoeve gekocht. Een ruime kleine boerderij met aardig wat grond. Vandaag zijn we een voorlopig koopcontract wezen tekenen. Op de valreep!!! Nu hopen we wel dat de gemeente nog wat uitstel wil verlenen omtrent de ontruiming van 24 april. Deze datum kunnen we natuurlijk niet halen, we moeten nog naar de notaris alvorens we de sleutel kunnen ontvangen en kunnen verhuizen. Maar we hopen toch wel dat de gemeente hierin ons tegemoet wil komen.Wel moet de hoeve van binnen helemaal opgeknapt worden, we doen een financiele oproep om het terrein te laten omheinen, maar ook om de binnenkant op te knappen. Dit kunnen we onmogelijk alleen!! We hebben al lieve mensen die een flinke bijdrage hebben geleverd om de hoeve te kunnen kopen, maar zoals U weet, komt er veel bij kijken. Onze dieren zijn in iedergeval veilig. Wij willen de mensen die zo verschrikkelijk met ons meegeleefd hebben op deze manier bedanken. Jullie allemaal zijn een grote steun voor ons en de dieren geweest, en nog. Foto's en meer informatie komen zo spoedig mogelijk. Lieve mensen, reuze bedankt. Mocht U ons willen steunen dmv een financiele bijdrage voor het opknappen van de hoeve en omheining, dan kunt U Uw bijdrage storten onder vermelding van hoeve op gironummer 6233516
Wij en de dieren zijn U ontzettend dankbaar.

HOEVE

Stichting Dierenopvang Dumpie hangt een ontruiming boven het hoofd op 24 april. De gemeente wil dan alle dieren laten inslapen! Dit is pure moord!! We hebben inmiddels een hoeve kunnen kopen, het contract is getekend maar nu moeten we naar de notaris.De bank heeft een notaris gevonden maar deze heeft een drukke agenda, en al met al kunnen we pas uiterlijk verwachten dat we 1 juni kunnen verhuizen. We proberen uiteraard dit te bespoedigen!! De gemeente heeft 17 april besloten om ons niet tegemoet te komen door ons een uitstel te geven. Dit uitstel hebben we nodig om te kunnen verhuizen. Ik hoop dat de Mevrouw........ die hierover beslist heeft, dit leest, we weten allemaal dat de gemeente Den Haag iedere dag op onze site kijkt. Ik hoop dat ze toch nog iets van compassie voor de dieren heeft en voor de mens erachter, en dat ze haar mening wil herzien, anders ziet het er zeer somber uit voor onze dieren en voor Ella!!! Zijn we nu zo ver in Nederland gezonken, dat dit nu maar kan en mag? en dat men zelfs over lijken gaat? voor maar een beetje uitstel? Wat is dat nu voor de gemeente, voor ons zijn dit levens, onze levens, maar blijkbaar tellen die niet meer mee.

BURGEMEESTER!!

Ella heeft inmiddels de burgemeester van Den Haag gemaild omtrent het uitstel van de verhuizing van Dumpie, deze is de uiteindelijke baas van mevrouw ................. van stedelijke ontwikkeling, we hopen dat de heer J. van Aartsen ons tegemoet wil komen met een uitstel van uiterlijk 2 maanden zodat we in alle rust de oude diertjes van Stichting dumpie kunnen verhuizen. Wie wil, kan ons steunen door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Stichting Dumpie is jullie allemaal erg dankbaar!!!

Is er misschien een advocaat die onze Stichting pro deo hiermee kan helpen? iemand die dit een uitdaging vindt? iemand die om dieren geeft? Wie kan ons helpen hiermee. Alle stukken en documentatie zijn op aanvraag ter inzage bij ons.

22-04-2008

VERVOLG BURGEMEESTER

De burgemeester van Den Haag, de heer J. van Aartsen, heeft de stukken omtrent Stichting Dumpie ingezien en doorverwezen naar de heer Rabin Baldewsingh, wethouder van gemeente Den Haag, dierenwelzijn. We hebben GEEN uitstel gekregen!!! Donderdag om 10.00 uur staan ze op de stoep met een gerechtelijk bevel om het huis te betreden. De enige die wat voor ons kan betekenen, is de heer R.Baldewsingh zelf, maar aangezien die meneer een hoop dingen wil veranderen op het gebied dierenwelzijn, heb ik er persoonlijk weinig hoop op. Ook hebben we vandaag contact gehad met het advocaten kantoor Moscovitz, maar zijn secretaresse zei dat ze niets konden doen voor ons, blijkbaar niet zijn terrein. We gaan door met zoeken naar een advocaat die ons wel wil en kan helpen.

24-04-2008

We worden bij de gemeente van het kastje naar het muurtje gestuurd. Gister was er een zeer onvriendelijke secretaresse van de heer Rabin Baldewsingh, die mij zei dat de heer de stukken nog niet ingezien had. Vandaag was er een vriendlijke dame die me te woord stond, en deze zei dat de heer Baldewsingh de stukken door gestuurd had naar de heer Marnix Norder. Deze zou de beslissing nemen en ik moest vanmiddag bellen. S'middags om half 3 waren ze blijkbaar vrij, want er nam niemand op. Wel vreemd want de heer Baldewsingh is wethouder dierenwelzijn! Vanochtend om 10.oo stonden de inspecteurs voor de deur, een vriendelijke man die het maar niet begreep dat het allemaal zo moest gaan. De bovenbuurman heeft eindelijk zijn ware gezicht laten zien want deze stond op het balkonnetje te tieren en te schelden naar beneden, zulke vieze en vreselijke ziektes werden gezegd, dat de inspecteur rode koontjes kreeg en zei, mens, dit is niet te geloven, wat erg!!Gisteravond laat ging de bovenbuurman zeer luid zingen dat vandaag de grote dag was, dierenvrij!! Waarop Ella zei dat hij een dierenmoordenaar was. De inspecteur gaf Ella wat uitstel voor de 3 honden die naar pension zouden gaan, als dit lukte, voor haar eigen 3 honden wordt nu bekeken of ze, ze mag houden. Iedere Nederlander mag huisdieren houden, dus waarom Ella niet!! Dit hopen we morgen te horen.Ella heeft vandaag met afdeling stedelijke ontwikkeling gebeld en wat blijkt, mevrouw.......... is van de zaak van Dumpie afgehaald. Nu is er een andere dame die de zaak in behandeling heeft, en deze mevrouw ........ was zeer aardig, ze gaat haar uiterste best doen om de eigen honden van Ella te kunnen laten blijven.

27-04-2008

Nog een dag, we hopen dat Ella haar eigen honden mag houden, dat de gemeente zo coulant wil zijn. De zenuwen hebben we, dierenlevens hangen hier vanaf! Valt niet mee, als je sommige dieren al jaren hebt. Laten we het beste ervan hopen.

03-05-2008

22 mei horen we van de gemeente of we onze 3 honden mogen behouden ja of nee. Tot die tijd moeten we afwachten, we hopen dat we snel de sleutel mogen ontvangen, zodat we ons hekwerk kunnen plaatsen en dan kunnen de dieren zolang over.

14-05-2008

De 2 honden die we in pension hebben gebracht, zijn inmiddels weer terug. De kosten waren niet op te brengen voor ons, we zijn druk doende om een nieuwe oplossing voor hun te zoeken en het ziet er naar uit dat het misschien gaat lukken. Het betreft Nicky, onze oudje van 18 jaar en Laila, onze Golden. De bovenbuurman kreeg er lucht van dat ze even in huis verbleven en ging als vanouds weer klagen.Nu komt de gemeente langs om te kijken op 15 mei, of de honden weg zijn. Zo niet dan worden ze meegenomen. Onze fijne bovenbuurman gunt deze dieren het licht niet in de ogen helaas. Hij blijft maar klagen en schelden en vloeken, ook pesten daar is hij niet vies van. Erg jammer dat er zulke mensen bestaan, die andere mensen het leven zuur maken.